Pochod vďaky Dukla - Čertižné absolvovalo takmer 70 bežkárov

05.02.2011 Medzilaborce

Čertižné 5. februára (TASR) – Takmer 70 turistov na bežkách sa dnes zapojilo do Pochodu vďaky Dukla - Čertižné.
V poradí už 18. ročník pripravil Športový klub Kyčara Čertižné v spolupráci s tamojším obecným úradom a privítali na ňom priaznivcov bežeckého lyžovania z okresov Medzilaborce, Vranov nad Topľou, Humenné, Snina a Stropkov.
\"Prvé kroky účastníkov prirodzene smerovali k pamätníku na Dukle, kde si položením kvetov uctili pamiatku padlých hrdinov z 2. svetovej vojny, pretože cieľom tohto podujatia je okrem športového vyžitia aj vyjadrenie vďaky tým, ktorí položili život pri oslobodzovaní našej vlasti, \" povedal pre TASR jeden z organizátorov Anton Karoľ.
Krátko po 9. hodine turisti vyrazili na trasu pozdĺž slovensko-poľskej hranice, kde cez vojnu prebiehali prudké boje. Asi v polovici 18-kilometrovej trasy mali prestávku a potom pokračovali do obce Čertižné. Tu sa pochod skončil, na účastníkov čakalo tradičné občerstvenie.
\"Aj keď nebolo toľko snehu ako po iné roky, bolo skutočne výborné počasie vhodné pre turistiku. Myslím, že každý si prišiel na svoje a mohol si vychutnať túru v prekrásnej prírode. Približne o 14. hodine dorazili, šťastne a bez zranení do cieľa aj poslední účastníci, \" konštatoval Karoľ. Pripomenul, že najmladším z nich bol 12-ročný chlapec z Čertižného a najstarším 72-ročný turista z okresu Humenné.
Karoľ dodal, že záujem o toto podujatie stále rastie a preto sa už teraz tešia na budúcoročný pochod.
 

Vyberte región